Ljubljanski živilski trg in prehrana meščanov v dvajsetih in tridesetih letih 20. stoletja - Židov, Nena (Traditiones (Ljubljana), 1996)
Na osnovi prodaje in nakupovanja živil na mestnem živilskem trgu v okviru tedenskega, mesečnega in letnega ciklusa skuša avtorica prikazati nekatere vidike prehrane v Ljubljani v dvajsetih in tridesetih letih 20. stoletja.
Keywords: Slovenia; Slovenija; Ljubljana; ethnology; etnologija; tržnice; food; prehrana; meščanstvo; prehrambena kultura; zgodovinski pregledi