Zametki urbanizma v železnodobni naselbini na Mostu na Soči - Svoljšak, Drago (Arheološki vestnik, 2001)
V železnodobnem naselju na Mostu na Soči so razpoznavna nekatera pravila, ki so dokazilo načrtovanega urejanja rasti in organizacije naselbine, ter jih je zato mogoče razumeti tudi kot zametke urbanizma.
Keywords: archaeology; arheologija; mesta; Most na Soči; poselitev; Posočje; razvoj; železna doba