Review of the subgenus Ainocarabus Mandl, 1973 of the Russian Far East (Coleoptera: Carabidae) - Obydov, Dmitry (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2007)
Preučeni sta obe vrsti podrodu Ainocarabus Mandl, 1973. Opisana je nova podvrsta, Carabus (Ainocarabus) kolbei urupiensis ssp. n. Navedeni so status, tipske lokalitete in razširjenost nekaj taksonov. Podana sta ključ za vse vrste in podvrste te skupine in karta razširjenosti. Dodane so barvne fotografije vseh taksonov podrodu.
Keywords: entomologija; Hokkaido; hrošči; prevalence; razširjenost; Rusija; taksonomija