O prijateljstvu in vojni ali ko knjige spregovorijo - Markič, Nataša (Šolska knjižnica, 2022)
Šolska knjižnica je prostor, ki se ga v osnovi razume kot bralno zatočišče, prostor sprostitve, izvajanja medpredmetnih ur ali pa kot v našem primeru prostor tankočutnosti, razumevanja in miru. Z učenci različnih starosti smo se pogovarjali o prijateljstvu, vojni in načinih nudenja pomoči osamljenim in pomoči potrebnim zaradi naravnih nesreč oziroma vojne, ki jo povzroči človek. Med knjigami, ki nas obkrožajo v šolski knjižnici, dobimo tudi takšne, kot je zapisano v poslanici ob 2. aprilu (leta 2022), ki zdravijo, tolažijo, navdihujejo in učijo. Moramo jih znati poiskati, prebrati in se o njih pogovoriti, da bolje razumemo razmere, dogajanja v naši bližini.
Keywords: bralna kultura; branje; osnovne šole; šolske knjižnice