Izvršba na (druge) premoženjske in materialne pravice - Strnad, Nataša (Podjetje in delo, 2025)
Avtorica obravnava postopek dovolitve in oprave izvršbe na druge premoženjske in materialne pravice po 11. poglavju Zakona o izvršbi in zavarovanju. Razen dveh pravic le-te v tem poglavju niso podrobno naštete in zakon tudi ne določa specifik oprave izvršbe glede na posebne značilnosti posameznih pravic. Avtorica obravnava zlasti tiste pravice (z vidika izvršilnega prava), glede katerih je v sicer skromni sodni praksi in literaturi nekakšen konsenz (včasih tudi disenz), da je izvršba na njih možna, ter poskuša opredeliti posebnosti pri opravi izvršbe na posamezne te pravice, tudi s predlogi za rešitve de lege ferenda. Dotakne se tudi nekaterih pravic, glede katerih je videti, da bi lahko bile predmet izvršbe, vendar to ne drži.