Upravljanje informacij v knjižnicah - Jakac-Bizjak, Vilenka (Knjižnica, 1993)
Informacije so vitalna dobrina managementa, zato je razumljivo, da se moramo z njimi strokovno ukvarjati. Informacijski management ali upravljanje informacij je rezultat potreb poslovnega sveta po večjem izkoriščanju in uspešnejši uporabi informacij za procese odločanja, planiranja in kontrole v organizaciji. Kako bi se lahko slovenske knjižnice vključile v najsodobnejše tokove poslovanja z informacijami je vprašanje, na katero bomo poskušali odgovoriti v Narodni in univerzitetni knjižnici že v bližnji prihodnosti.
Keywords: informacije; management; knjižnice