Nomotehnika v Jugoslaviji in samostojni Sloveniji - Šinkovec, Borut (Pravni letopis, 2011)
Nomotehnika je v službi zagotavljanja pravne varnosti in zaupanja v pravo v vsakem političnem sistemu. Določene razlike v nomotehniki pa izhajajo iz federativne ureditve Jugoslavije po drugi svetovni vojni in sedanje Slovenije kot enotne države. Posebnosti slovenske zakonodaje so še v njenem hitrem spreminjanju ter pripravljanju predpisov izven državne uprave. Novost v samostojni slovenski državi so Nomotehnične smernice, ki so v pomoč pri oblikovanju, izdelavi in pripravi besedil pravnih predpisov.
Keywords: nomotehnične smernice; nomotehnka; noveliranje; pravna varnost; pravni viri; statute; zakoni; zakonodaja; zaupanje v pravo