Plašč in perilo - Žagar Grgič, Janja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 1998)
Predstavitev novih muzejskih predmetov, okoliščin njihovega nastanka in uporabe in pomena za muzejsko zbirko.
Keywords: ethnology; etnologija; oblačila; muzealije; Slovenia; Slovenija; Slovenski etnografski muzej