An investigation of the traditional music session in Ireland's Shannon region - McEntire, Nancy Cassell (Traditiones (Ljubljana), 2012)
Seznanjanje z irsko tradicijsko glasbo je bilo v preteklosti omejeno na specifične regije in se je opiralo na individualno poučevanje. Danes, ko posameznika nadomeščajo večje, manj osebne skupine glasbenikov, postaja vedno pomembnejše vprašanje, kako poučevati tradicijo.
Keywords: Etnomuzikologija; ethnomusicology; folk music; folk musik; Ljudska glasba; Ljudske pesmi; folk songs; Ethnopoetics; methodology; Metodologija; Irska; Ireland