Prispevek k poznavanju razširjenosti metuljev (Macrolepidoptera) subpanonskega dela slovenske Štajerske - Lesar, Tone (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2006)
Predstavljenih je 40 vrst metuljev, ki so glede na Rdeči seznam (Carnelutti 1992a, b) ugotovljene kot nove in nepričakovane vrste za subpanonski del slovenske Štajerske. Za 16 vrst so navedeni prvi podatki, za ostale vrste pa so poleg že objavljenih navedeni tudi novi podatki. Navedenih je 7 zavarovanih vrst, ki opredeljujejo naravovarstveni pomen obravnavanega območja.
Keywords: entomologija; metulji; Slovenia; Slovenija; Styria; Štajerska