Six species of Miridae new to the fauna of Yugoslavia - Protić, Ljiljana (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 1999)
V obdobju od oktobra 1997 do julija 1998 smo v okolici Beograda našli šest vrst stenic iz družine Miridae, novih v favni Srbije in Jugoslavije. To so: Megacoelum beckeri Fieber, Orthotylus (Orthotylus) prasinus Fallén, Phytocoris (Phytocoris) populi Linnaeus, Psallus (Apocremnus) ancorifer Fieber, Psallus assimilis Stichel in Pseudoloxops coccinea Meyer-Dür.
Keywords: entomologija; stenice; zoologija; zoology