Frančiškanske rokopisne knjige kot izraz umetniške občutljivosti svojega časa - Barbo, Matjaž (Muzikološki zbornik, 2023)
Rokopis Ms. mus. 93 iz novomeškega frančiškanskega samostana vključuje raznolika dela, med katerimi prevladujejo maše. Vsebinsko je dopolnjeval repertoar drugih rokopisov v is-tem arhivu. Opredeljujejo ga značilne poteze anonimnega repertoarja pesmaric 18. stoletja in tesna povezava z nekaterimi istočasnimi frančiškanskimi rokopisi.
Keywords: 18th century; Cerkvena glasba; church music; Franciscans; Frančiškani; Glasbeni rokopisi; musical manuscripts; Novo Mesto (Slovenia)