Pomen Dragotina Cvetka za razvoj slovenskega glasbenega zgodovinopisja - Barbo, Matjaž (De musica disserenda, 2012)
Članek se posveča delu Dragotina Cvetka s posebnim poudarkom na njegovih prizadevanjih za institucionaliziranje slovenske muzikologije, ki jo je razumel predvsem kot zgodovinsko discipline posebnega nacionalnega pomena. Cvetkova muzikološka dediščina je požela precejšnje mednarodno priznanje in ostala nepogrešljiva za nadaljnji razvoj slovenske muzikologije.
Keywords: Cvetko, Dragotin, 1911-1993; zgodovina glasbe; glasbene študije; glasba; music; muzikologija; history; zgodovinopisje; Slovenia; Slovenija