Care between love and money - Leskošek, Vesna (Teorija in praksa, 2016)
Osrednja tema članka je storitev družinski pomočnik, ki je bila zakonsko opredeljena leta 2004. Raziskovalno vprašanje se nanaša na to, kako socialno-politični okvir vpliva na distribucijo skrbi v družini, in kakšne so finančne posledice za skrbnike. Podatki so pridobljeni s kvalitativno metodologijo in sicer z intervjuji, ki so potekali v drugi polovici leta 2015. Glavne ugotovitve kažejo na to, da je ta storitev spolno specifična in prispeva k domestifikaciji žensk ter jih izrinja iz plačanega zaposlitvenega trga. Družbena organizacija skrbi je prav zaradi ignoriranja spolnih skrbi spolno segregirajoča in ima negativen vpliv na življenje žensk.
Keywords: care allowance; care regime; dodatek za skrbstveno delo; družinski pomočnik; familialism; familializem; family assistant; gendered welfare state; skrbstveni režim; skrbstveno delo; spolna diferenciacija; spolno določena socialna država; woman; ženske