Spodbujanje družinske pismenosti v šolski knjižnici OŠ Tončke Čeč - Bajda, Urška (Šolska knjižnica, 2020)
V prispevku je v sliki in besedi opisano izvajanje delavnic družinskega branja v šolski knjižnici OŠ Tončke Čeč v Trbovljah. Prikazan je pozitiven odnos do knjižnic, knjig in branja s konstantno, neobvezno mesečno udeležbo istih družin. Na kratko so povzete tudi vsebine posameznih delavnic, da si bralec lahko predstavlja podobno izvedbo v svojem okolju.
Keywords: bralna pismenost; branje; motivacija; osnovne šole; šolske knjižnice