Inside the mind of the machine - Slaček Brlek, Aleksander Sašo (Teorija in praksa, 2014)
V članku raziskujem spletne skupnosti igralcev igre Street Fighter IV. Z opazovanjem brez udeležbe analiziram načine, na katere igralci vzpostavljajo odnos z igro in konstruirajo izkušnjo igranja. Analiza razkriva, da so igralci igre Street Figther IV globoko vpleteni v mehaniko igre. V razpravah analizirajo tehnične podrobnosti algoritma igre in razvijajo terminologijo, ki pokriva tako tehnične kot strateške vidike igre. Za napredovanje v igri morajo igralci neprestano uriti svoje motorične sposobnosti in reflekse ter zasnovati strategijo in se naučiti predvidevati poteze nasprotnika.
Keywords: Cultural studies; Kulturne študije; sociologija kulture; Svetovni splet; Video games; Videoigre; World Wide Web