First record of a slave-making ant Myrmoxenus gordiagini Ruzsky, 1902 (Hymenoptera: Formicidae) in Slovenia - Bračko, Gregor (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2010)
Aktivno zasužnjevalska mravlja vrste Myrmoxenus gordiagini Ruzsky, 1902 je bila prvič zabeležena v Sloveniji. Vrsta je bila najdena na Tinjanu pri Kopru v dveh gostiteljskih kolonijah rodu Temnothorax, verjetno identičnih T. lichtensteini sp. 2, v letih 2007 in 2009. To je najsevernejša najdba vrste M. gordiagini v njenem jugovzhodno evropskem delu areala.
Keywords: entomologija; mravlje; Slovenia; Slovenija; Žuželke