"Sequamini o socii" ali vesela glasbena druščina s Kranjske in Štajerske - Kokole, Metoda (Muzikološki zbornik, 2007)
Posvetilo zbirke madrigalov Filippa de Duca iz leta 1586 omenja vrsto imen kranjskih in štajerskih plemičev. Zbirka je naslovljena na Janeza Jakoba in Karla Khisl, v nadaljevanju pa so omenjeni tudi oče Janez, brata Jurij in Vid ter "častitljiva druščina": Friedrik in Jurij Hartman Stubenberg, Volk Egk in Hungerspach, Gašper Gleispach (vsi študentje prava v Padovi) ter njihov preceptor Hijeronim Megiser. En madrigal je posvečen Lenartu Merheriču. Prvi madrigal ima posvetilno besedilo, ki opeva oba osrednja posvečenca, in en drug verjetno hvali njuno sestro Ano Khisl. V zbirki je objavljen tudi primer pivske pesmi v mešanici latinščine in nemščine, ki živo ponazarja veselo življenje takratnih univerzitetnih študentov.
Keywords: De Duc, Filippo, ok.1550-po 1586; glasba; Khisl (rodbina); madrigali; Merherič, Lenart, 1.pol.16.st.-po 1603; music; pivske pesmi v latinščini in nemščini; plemiški študentje v Padovi; posvetila