Comparison of steel and aluminium behaviour as materials for rings and wheels - Vasiljevich Binkevich, Evgeny (Kovine zlitine tehnologije, 1998)
Dvoslojni obroč različne debeline iz jekla in kolo z jeklenim obročem in z jeklenimi ali aluminijastimi špicami sta bila analizirana po metodi FEM. V prvem primeru je bila upoštevana plastičnost materiala in v drugem tudi uklon špic. Oblikovani so zaključki o učinkovitosti uporabe jekla in aluminija v obremenjenih tankostenih strukturah.
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: kolesa; mehanske lastnosti; jeklo; aluminij; Aluminij Mostar; aluminum; trdnost