Listening to music in "holy" space - Petrov, Ana (Muzikološki zbornik, 2014)
Prispevek se ukvarja z institucijo javnega koncerta v 19. stoletju in njegovo vlogo pri stvaritvi koncepta Kunstreligion. Opazujem ta koncept, prikazujem, kako je nastal, ter opozarjam na vzvode, ki so koncert povzdignili v nadomestilo za cerkveno obredje.
Keywords: 19.st.; estetika glasbe; koncerti; koncertne dvorane; kontemplativno poslušanje