Spremenjen pravni položaj delovnih invalidov - Kalčič, Miran (Delavci in delodajalci, 2013)
Invalidsko zavarovanje je kot ustavna kategorija del sistema obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Z drugimi panogami socialnega zavarovanja predstavlja poleg obveznega zdravstvenega, pokojninskega in zavarovanja za primer brezposelnosti pomemben del sistema socialne varnosti. Predstavlja tudi najpomembnejši del pravne ureditve varstva invalidov. Pravna ureditev bo v prispevku analizirana z vidika sprememb po ZPIZ-2.
Keywords: delovni čas; invalidi; invalidsko zavarovanje; nesreče pri delu; poklicne bolezni; pokojninsko zavarovanje; socialna varnost