Vloga socialnih partnerjev pri urejanju in organiziranju delovnega časa - Počivavšek, Jakob Krištof (Delavci in delodajalci, 2016)
Prispevek sistematično predstavi ureditev nekaterih institutov delovnega časa na različnih ravneh urejanja. Poseben poudarek je dan vlogi socialnih partnerjev, zlasti sindikatov, pri določanju podlag za urejanje in organiziranje delovnega časa, tako preko kolektivnih pogodb, kot tudi preko drugih inštrumentov, ki jih socialnim partnerjem daje zakonodaja v zvezi z delovnim časom. Izpostavljene so nekatere dileme in težave v praksi in nakazani izzivi, ki jih tudi v zvezi z delovnim časom prinaša tehnološki napredek.
Keywords: delodajalci; delovni čas; kolektivne delovne pogodbe; sindikati; socialno partnerstvo