PP fibers spun with the addition of paraffin oil - Demšar, Andrej (Kovine zlitine tehnologije, 1998)
V pričujoči raziskavi je bilo kot dodatek pri izdelavi PP vlaken na laboratorijski predilno-raztezalni napravi, uporabljeno parafinsko olje v 10% masnem deležu. Parafinsko olje je bilo dodano pred vstopom polimera v polnilno cono ekstruderja. PP vlakna, izdelana z in brez dodatka olja, so bila oblikovana pri treh različnih temperaturah. Namen raziskave je bil raziskati vpliv dodatka parafinskega olja na predilni proces ter na tekstilne in mehanske lastnosti izdelanih PP vlaken.
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: polipropilen; vlakna; dodatki; parafinsko olje; predenje