On generalized strong complete mappings and mutually orthogonal Latin squares - Muratović-Ribić, Amela (Ars mathematica contemporanea, 2021)
Predstavimo uporabo izrazito popolnih preslikav za konstrukcijo družine vzajemno ortogonalnih latinskih kvadratov. Določimo tudi ciklično strukturo takšne preslikave, ki porodi popolno družino vzajemno ortogonalnih latinskih kvadratov. Opišemo več konstrukcij posplošenih izrazito popolnih preslikav nad razširitvijo končnega obsega.
Keywords: finite field; group; grupa; izrazito popolna preslikava; končni obseg; mutually orthogonal Latin squares (MOLS); strong complete mapping; vzajemno ortogonalni latinski kvadrati