First record of the Nearctic leafhopper Erasmoneura vulnerata (Fitch, 1851) Hemiptera, Cicadomorpha: Cicadellidae in Slovenia - Seljak, Gabrijel (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2011)
V jeseni 2010 je bila v Sloveniji prvič ugotovljena navzočnost severnoameriškega škržatka Erasmoneura vulnerata (Fitch, 1851). Precej številčne populacije so bile ugotovljene na več lokalitetah v okolici Nove Gorice predvsem na trtah sorte 'Izabela' (Vitis labrusca) in navadnem jadikovcu. Podan je kratek opis vrste in njene biologije.
Keywords: entomologija; entomology; Erasmoneura vulnerata; fauna; favna; grapevine pest; Slovenia; Slovenija; škodljivci; Typhlocybinae; vinska trta