The essay genre in Serbian musicography of the first half of the 20th century: the case of the Serbian Literary magazine - Vasić, Aleksandar (Muzikološki zbornik, 2010)
V Srpskem književnem glasniku je bilo med 1903 in 1941 objavljenih 23 prispevkov o evropski glasbi. vsebinsko so se posvečali glasbenemu klasicizmu, romantiki in modernizmu. Članek prinaša pregled, tipologijo in analizo teh prispevkov.
Keywords: 20.st.; 20th century; glasbena esejistika; Lazarević, Branko, 1883-1968; Milojević, Miloje, 1884-1946; music essayistic; Pavlović, Stevan K.; Serbia; Srbija; Srpski književni glasnik (periodika)