Odd automorphisms in vertex-transitive graphs - Hujdurović, Ademir (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Avtomorfizem grafa se imenuje sod/lih, če deluje na množici vozlišč kot soda/liha permutacija. V tem članku zastavimo problem določitve tistih točkovno-tranzitivnih grafov, ki premorejo lihe avtomorfizme. Predstavimo delne rezultate za določene razrede točkovno-tranzitivnih grafov, med drugim za Cayleyjeve grafe. Kot posledico teh rezultatov dobimo karakterizacijo ločno-tranzitivnih cirkulantov brez lihih avtomorfizmov.
Keywords: avtomorfizem; grafi; permutacije