Postopek posvojitve in najboljša korist otroka - Murgel, Sendi (Podjetje in delo, 2016)
Avtorica poda pregled celotnega postopka posvojitve, o kateri odloča center za socialno delo, razliko med dvostransko in enostransko posvojitvijo ter kako na vsebinsko odločitev vpliva največja korist otroka. Največjo korist otroka kot pravni standard je treba napolniti v vsakem primeru posebej in s posvojitvijo kot posebno obliko varstva otrok zagotoviti njihov zdrav celostni razvoj. S posvojitvijo najprej zagotavljamo korist otroka in šele nato potrebo posameznika po otroku.
Keywords: človekove pravice; družinsko pravo; istospolna partnerska skupnost; otroci; posvojitev