Etnična identiteta s stališča sociolingvistike - Bokal, Ljudmila (Traditiones (Ljubljana), 1997)
Sociolingvistična spoznanja o jezikih v stiku se navezujejo na razčlenitev jezikovnih interferenc, ki so zajete kot elementi srbskega jezika v slovenščini. Podlaga za razčlenitev so pisma štirih oseb slovenske družine, ki je dalj časa živela v Srbiji.
Keywords: sociolinguistics; sociolingvistika; Slovene; slovenščina; srbščina; jeziki v stiku; jezikovne interference