The rosary and the rose - Plemmenos, John (Muzikološki zbornik, 2014)
Članek se posveča ukvarjanju grške duhovščine s posvetno in duhovno poezijo na Balkanu v začetku novega veka. Ta dejavnost se je začela v poznem 16. st. in prispevala nekaj obsežnih antologij in razprav o otomanski glasbi. Prispevek ponuja vpogled v razloge za to duhovniško dejavnost, pa tudi recepcijo pri laiški in kleriški javnosti ter odzive uradne cerkve.
Keywords: Balkan; Balkans; bizantinski koral; grška cerkev; Otomansko cesarstvo; Ottoman Empire; posvetna glasba