Die christlichen und antichristlichen Elemente in der Musik von Black Sabbath (1970-1973) - Efthimiou, Charris (Muzikološki zbornik, 2014)
So bili člani Black Sabbath res častilci hudiča? So s svojo novo zvočnostjo res želeli žaliti krščanstvo? Namen prispevka je poiskati stvarno podlago za odgovor na ti dve vprašanji. Ob tem želi pesmi tega ansambla (od 1970 do 1973), ki imajo religiozno ozadje, opazovati s stališča analize glasbe.
Keywords: analiza glasbe; Black Sabbath; glasbene skupine; religija; religion