Navodilo družbenikov poslovodji - Drnovšek, Gregor (Podjetje in delo, 2023)
Možnost družbenikov, da dajejo navodila poslovodji o vodenju poslov družbe, je bistvena značilnost družbe z omejeno odgovornostjo. Povsem razumljivo zato zakon razbremenjuje poslovodjo odgovornosti za škodo, povzročeno družbi, če njegovo dejanje temelji na zakonitem sklepu družbenikov. Prispevek zato obravnava, kako daleč seže ta pravica družbenikov, in utemelji predpostavke, pod katerimi poslovodja ne odgovarja za škodo, povzročeno družbi z izvršitvijo škodljivega navodila družbenikov.
Keywords: družbe z omejeno odgovornostjo; družbeniki; gospodarsko pravo; navodila; odgovornost; poslovodje; poslovodna odgovornost