Vzgoja in izobraževanje predšolskih otrok v knjižnici - Medved, Ksenija (Knjižnica, 1998)
Mladinski knjižničarji se še posebej zavedajo pomena vzgoje in izobraževanja uporabnika v njegovih najzgodnejših letih. Govorimo predvsem o knjižni in knjižnični vzgoji. Na podlagi vzgojnih prizadevanj mladinskih knjižničarjev nastajajo na mladinskih oddelkih različni modeli vzgojnoizobraževalnih ur za vse razvojne stopnje otrok. V članku je predstavljena dejavnost "vrtec na obisku", ki je nastala na mladinskem oddelku Knjižnice Grosuplje. Avtorica opisuje, kako naj poteka komunikacijski proces med otroki in knjižničarjem, kateri so globalni in konkretni cilji, katere pa metode in sredstva te vzgojnoizobraževalne dejavnosti. Na koncu podaja še evalvacijo dejavnosti "vrtec na obisku".
Keywords: knjižna vzgoja; mladinske knjižnice; bibliotekarji; predšolski otroci