Buxtehude's pedaliter keyboard works - Snyder, Kerala J. (Muzikološki zbornik, 2011)
Članek razpravlja o tem, kako naj bi bil Buxtehude uporabljal pedalni klavikord pri pouku, reprodukciji in komponiranju, zlasti kar zadeva njegove pedalne (pedaliter) preludije.
Keywords: Buxtehude, Dieterich, 1637-1707; clavichord; izvajanje pedaliter; izvajanje s pedali; klavikord; Lama glama; organ; orgle; pedaliter performance; pedals performance