Prispevki k slovnici slovenskih medmetov - Snoj, Marko (Slavistična revija, 2022)
Članek skuša odgovoriti na tri sklope vprašanj. (1) Kaj je medmet, kakšne podvrste medmetov poznamo in kako jih uslovariti v eSSKJ? (2) Kakšni so medmeti in v katerih segmentnih in nadsegmentnih lastnostih se razlikujejo od preostalega besedja? Kakšna sta njihova pregibnost in besedotvorje? (3) Kaj so medmeti po izvoru?
Keywords: besedna vrsta; categorical properties; conversion; interjection; kategorialne lastnosti; konverzija; medmet; parts of speech; Slovene; slovenščina