Oxytrechus gitzeni sp. n. del Peru' (Coleoptera: Carabidae: Trechinae) - Etonti, Mirto (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2002)
Opisana je nova vrsta, sorodna vrsti Oxytrechus paredesi Etonti & Mateu, 1992,od katere se razlikuje po morfoloških znakih in drugačni obliki edeaga.
Keywords: Carabidae; Coleoptera; hrošči; Peru