New records of true bugs (Heteroptera) of the Balkan peninsula - Kment, Petr (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2005)
Sledeče vrste so bile prvič najdene: v Albaniji - Opisthotaenia fulvipes Reuter, 1901, in Ulmicola spinipes (Fallén, 1807), Hrvaški - Phytocoris scitulus scitulus Reuter, 1908, Emblethis angustus Montandon, 1890, in Proderus bellevoyei Puton, 1874, Grčiji - Psallus milenae Josifov, 1974, Črni gori - Arctocorisa carinata carinata (C. R. Sahlberg, 1819), Sigara limitata limitata (Fieber, 1848), Pachyxyphus lineellus (Mulsant et Rey, 1852), Berytinus striola (Ferrari, 1874), Graptostethus servus servus (Fabricius, 1787), Scolopostethus cognatus Fieber, 1861, in Ischnocoris bureschi Josifov, 1976, Romuniji - Ischnocoris bureschi, Sloveniji - Scolopostethus cognatus, in v evropskem delu Turčije - Sigara limitata limitata. Pojavljanje vrste Sigara dorsalis (Leach, 1817) v Črni gori je potrjeno. Navedeni so novi podatki o redkih vrstah Brachynotocoris cyprius cyprius Wagner, 1961, Heterocapillus cavinotum Wagner, 1973, in Homoscelis ruficollis Horváth, 1884, v Grčiji.
Keywords: Heteroptera; insekti; stenice; zoogeografija