Semiotsko-semantična narava glasbe - Pompe, Gregor (Muzikološki zbornik, 2007)
Namen članka je razrešitev metodološko-epistemološkega problema prvenstva semiotike oz. semantike v glasbi, ki je razrešeno s pomočjo razkritja dvojne narave glasbene referencialnosti (zunanje in notranje nanašanje) oz. kulturne, semitsko-semantične pogojenosti povednosti glasbe.
Keywords: glasba; music; referencialnost; semantics; semantika; semiotics; semiotika