Aci Bertoncelj skozi dnevnokritiške oči - Kušej, Nina Gala (Muzikološki zbornik, 2011)
Aci Bertoncelj se je rodil 27. avgusta 1939 v Domžalah v Sloveniji. Klavir je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani in študiral tudi v tujini. Za svoje kulturne dosežke je prejel vrsto priznanj. Uveljavil se je kot solistični, komorni in orkestralni glasbenik. Predan je bil tudi poučevanju. Umrl je 22. septembra 2002.
Keywords: 20.st.; 20th cent.; Bertoncelj, Aci, 1939-; jazz; nagrade; pedagogi; pianisti; pianists; popularity; popularnost; prizes; teachers