"Končno besedo bo izrekla zgodovina" - Guček, Boštjan (Acta ecclesiastica Sloveniae, 2024)
V prispevku želimo predstaviti duhovnika Jožeta Gregoriča (1908–1989) in Alojzija Kozarja (1910–1999) ter njuno korespondenco, ohranjeno v osebnih arhivih obeh duhovnikov. Pisma še niso bila objavljena, zato naj tudi to pomaga k hitrejši poti do časti oltarja, obenem pa izpolni nalogo, ki so si jo zadali ustanovitelji publikacije, da širšemu krogu predstavi vire za cerkveno zgodovino.
Keywords: correspondence; Gregorič, Jože; Kolar, Bogdan; korespondenca; Kozar, Alojzij