Kako beremo slike in gledamo besede - Štesl, Katja (Otrok in knjiga, 2024)
Sodobno empirično preučevanje stripov se osredotoča na njihovo vizualno-jezikovno multimodalnost in prevzema jezikoslovne metode. Medkulturne primerjave bralnega razumevanja , ki ga članek predstavi na primeru rabe medmetov, pri otrocij izkazujejo vpliv pogostosti stripov v njihovem okolju.
Keywords: bralno razumevanje; medmeti; semantika; stripi; vizualne pripovedi