The ghost outside its shell - Komel, Mirt (Teorija in praksa, 2016)
Članek se loteva popularne japonske medijske franšize Ghost in the Shell tako, da izlušči njene kulturne vidike in vplive skozi filozofsko refleksijo o temeljni materialistični ideji serije, namreč o dualnem razmerju med duhom in telesom. Interpretacijo legitimira dejstvo, da je na avtorja izvorne mange, Masamune Shirow, vplivala knjiga Arthurja Koestlerja, Ghost in the Machine, ki je po svojih bistvenih potezah strukturalistična antikartezijanska meditacija. Avtor pričujočega članka postavlja tezo, da je mogoče temeljno materialistično idejo duha v lupini reinterpretativno razviti skozi heglovsko dialektiko.
Keywords: Comic books, strips, etc.; Filozofija; Japan; Japonska; kulturne študije; Philosophy; Stripi