Pravljična joga v oddelku jutranjega varstva - Hlupič, Urška (Šolska knjižnica, 2014)
Življenjski slog odraslih in posledično otrok je hitrejši in prinaša v življenje družine precej stresa. Eden od načinov za umirjanje je izvajanje joge. V članku je na kratko opisana pravljična joga, ki jo poklicno izvaja Urška Božič, in ura joge s pravljico, ki jo izvaja mladinski oddelek knjižnice na Ptuju. Nadalje so predstavljena izhodišča za pripravo na pravljično jogo v šolski knjižnici OŠ Mladika. Podrobneje je predstavljen potek in izvedba pravljične joge. V zaključku pa so podana opažanja izvajalke in odzivi učencev, ki so pravljično jogo obiskali. Ugotovljeno je bilo, da so bili učenci nad pravljično jogo navdušeni in da jim je koristila.
Keywords: dihalne vaje; joga; jutranje varstvo; osnovne šole; pravljice; šolske knjižnice; učenci