Analysis of state and possibilities for profitable prodution of steel in Croatia - Kundak, Mijo (Kovine zlitine tehnologije, 1997)
Predstavljeni sta proizvodnja in razvoj integralne železarne Sisak od leta 1973. Železarna Sisak je proizvajala 80% valjanih izdelkov na Hrvaškem. Razvoj svetovne proizvodnje jekla je primerjan z razmerami na Hrvatskem. Dosegljiva proizvodnja valjanih izdelkov je pripravljena in analizirana z upoštevanjem nizke cene v električnih obločnih pečeh. Pripravljena je primerjava med proizvodnjo v elekto obločnih pečeh in proizvodnjo, ki jo je mogoče doseči v obstoječih plavžih in konvertorjih s povečanim deležem jeklenih odpadkov z namenom boljše ocene možnosti za bolj dobičkonosno proizvodnjo jekla na Hrvatskem.
Keywords: proizvodnja jekla; železarne; Sisak; Croatia; Hrvatska