Pogovor kot pomembna metoda poučevanja pri športu/športni vzgoji - Kovač, Marjeta (Šport (Ljubljana), 2019)
Med učinkovite, a zelo redko uporabljene načine prenosa znanja pri pouku športa/ športne vzgoje uvrščamo tudi pogovor. Čeprav to ni temeljna metoda poučevanja pri športni vzgoji, je nepogrešljiva pri posredovanju višjih ravni znanja, to je predvsem kompleksnejših znanj, ki zahtevajo dodatno argumentacijo in kritično razmišljanje učenca. V prispevku predstavljamo značilnosti pogovora kot metode poučevanja, najpogostejše vrste pogovora, vlogo učitelja in učenca in učinkovito uporabo v vadbenem procesu.
Keywords: characteristics; class; communication; conversation; effectiveness; komunikacija; metodika pouka; pogovor; sport; šport; teaching method; types; učenci; učinkovitost; vrste; značilnosti