Profesionalizacija in etični kodeks knjižničarstva - Šircelj, Martina (Knjižnica, 1991)
Referat opozarja na glavne vsebinske elemente in načela profesionalne etike in na eksistenčni pomen oblikovanja in sprejema etičnega kodeksa za knjižničarsko in informacijsko profesijo in za status te profesije v danem družbenem okolju: ukvarja se z različnimi razsežnostmi, ki jih prinaša sprejetje profesionalnega etičnega kodeksa posebej v odnosu do javnosti, do profesionalnega izobraževanja in do prostega pretoka informacij in idej
Keywords: bibliotekarstvo; library science; Slovenia; Slovenija; poklicna etika; bibliotekarji; profesionalizacija; education; izobraževanje; permanentno izobraževanje; pretok informacij