Peka in pobiranje pogačic ob valentinovem na območju Razkrižja - Šega, Polona (Traditiones (Ljubljana), 2000)
Valentinovo je v 90. letih 20. stoletja, natančneje z letom 1989, v Sloveniji dobilo novo vsebino, ki je bila pred tem neznana. Na nekaterih območjih so vzporedno poznali tudi druge oblike praznovanja, znane iz ljudskega izročila. Članek obravnava peko in pobiranje sladkega peciva ob godu svetnika na primeru družine z Razkrižja ter vlogo tega peciva v ženitovanjskih šegah
Keywords: ethnology; etnologija; ljudska kultura; šege; valentinovo