Karate vrtec - Vovko, Špela (Šport (Ljubljana), 2014)
Karate vrtec je organizirana gibalna/športna dejavnost za predšolske otroke. Program je prilagojen otrokom, starim štiri in pet let. V program karate vrtca so vključene različne gibalne in osnovne karate vsebine, podane predvsem z igro. Na vadbah otroci razvijajo gibalne sposobnosti z elementarnimi in borilnimi igrami, naravnimi oblikami gibanja, osnovnimi gimnastičnimi vajami in gimnastičnimi elementi. Naučijo se osnovnih tehnik karateja, poleg tega jih vzgajamo in seznanimo z etičnimi načeli ter pravili karateja.
Keywords: borilne veščine; borilni športi; child; children; combat sports; gibalne igre; karate; karate kindergarten; martial arts; movement games; otroci; sport; šport; športna dejavnost; vrtec