Poročilo 6. evropskega simpozija znanosti in raziskovanja v judu in 5. znanstvenega in strokovnega kongresa o judu - Šimenko, Jožef (Šport (Ljubljana), 2019)
6. evropski simpozij znanosti in raziskovanja v judu in 5. znanstveni in strokovni kongres o judu: Uporabno raziskovanje v judu je letos od 12. do 14. junija potekal na Hrvaškem v mestu Poreč. Kongres je trajal 3 dni in je potekal v okviru že 6. evropskega judo festivala v so-organizaciji Kineziološke Fakultete Univerze v Zagrebu, Hrvaške Judo Zveze in Evropske Judo Zveze pod budnim očesom predsednice organizacijskega odbora in podpredsednico Evropske Judo Zveze Jane Bridge ter vodjo organizacijskega odbora prof. dr. Hrvoje Sertića.
Keywords: conference; judo; kongres; simpozij; sport; symposium; šport