Gregor Krek in začetki znanstvenega raziskovanja kulture drugega - Fikfak, Jurij (Traditiones (Ljubljana), 2006)
Avtor obravnava nekatera vprašanja Krekovega razmerja do drugega in do ljudske kulture, načenja vprašanja socializacije, razvoja strokovnih in znanstvenih žanrov in nacionalizacije spoznavnih, in s tem tudi znanstvenih praks.
Keywords: Krek, Gregor, 1840-1905; ethnology; etnologija; ljudska kultura; biografije